Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: “Sözlerin en doğrusu Allah’ın Kitabıdır, yolların en hayırlısı Muhammed’in yoludur. İşlerin en şerlisi muhdes olanlardır. Dine sonradan sokulan her şey bid’attır, her bid’at dalalettir ve her dalalet ateştedir.”

Öne çıkan

Bid’atçiler Tevhid Ehli Olabilir mi?

Bid’atçiler Tevhid Ehli Olabilir mi?

10 Aralık 2017 Pazar

Allah'a itaatle aciz kalmak, O'na isyandan ve bid'atten hayırlıdır...


İbn Mes’ud radıyallahu anh’den: Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Benden sonra birtakım idareciler gelecek ve onlar namazları vaktinden tehir edecekler ve bid'atler çıkaracaklar ."


 Abdullah ibn Mes'ud dedi ki: “Onlara yetişirsem ne yapayım?” Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem dedi ki: "

Ey Abdullah'ın annesinin oğlu, ne yapacağını soruyorsun öyle mi? Allah'a isyan eden kimseye itaat edilmez " 

(Ahmed 1/400, 409)

Abdullah ibn Amr ibn el-As'tan: Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem parmaklarını birbirine geçirerek şöyle buyurdu: "Pek yakında iyi insanların gidip, geride sözleri ve emanetleri şu parmaklarım gibi birbirine karışmış değersiz insanların kaldığı bir zaman gelecektir. İşte o zaman sizin haliniz nice olur? " Dediler ki: “Ya Rasulallah! O zaman bize ne tavsiye edersiniz?” Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: " Maruf gördünüğüzü alır, münker gördüğünüzü terk edersiniz. Seçtiğiniz iyi kimseleri kabul eder, kötü kimseleri ve avamı terk edersiniz .”

 (Ebu Davud 4342) İbn Mace (3957) Ahmed (2/220)

Ebu Muaz Seyfullah el-Çubukâbâdî