Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: “Sözlerin en doğrusu Allah’ın Kitabıdır, yolların en hayırlısı Muhammed’in yoludur. İşlerin en şerlisi muhdes olanlardır. Dine sonradan sokulan her şey bid’attır, her bid’at dalalettir ve her dalalet ateştedir.”

Öne çıkan

Bid’atçiler Tevhid Ehli Olabilir mi?

Bid’atçiler Tevhid Ehli Olabilir mi?

9 Aralık 2017 Cumartesi

Dernek ve Medreselerin Bidat Oluşu Hakkında Şüphelerin Giderilmesi

Maksatlar Bid'at Olan Vesileleri Meşrulaştırır mı?

İnsanlardan birçoğu amel etmiş olduğu bir bid'at ya da bulaşmış olduğu muhdes bir şey reddedildiğinde, yapmış olduğu fiilin meşru olduğunu ispat etmek için hemencecik sana der ki: " Bu bir vesiledir. Maksat Allah'a ibadet etmektir. Vesileler için gayelerin ya da maksatların hükmü geçerlidir."

Davette Akidevî Mesele-Amelî Mesele Ayrımı Bid'ati

Davette Akide Meseleleri ile Amelî Meseleleri Ayırt Etme Bid’ati

- Allah'tan korkmayan kimse hakkında hüsn-ü zanda bulunan aldanmıştır ! 
- Edebu'd-Dunya ve'd-Din (s.536)

Şüphe: İslam davetçilerinin kadın-erkek karışıklığı ve müslüman kadınların yüzlerini örtmeleri gibi meseleleri önemsememeleri gerekir. Zira bu dinin asıllarından değil, füru’undandır .

Çağrı-Der (İzmir) ve Benzerleri Bid'at Ehlidir! Neden?

Çağrı-Der gibi derneklerde faaliyet gösterenlerin ve bu derneğin seminerlerinde sohbet yapanların söylem ve şekil olarak biraz Selefî'lere benzemesi sebebiyle tevhid hakkında, özellikle ittiba tevhidi hakkında bilgisiz olan ve hissî davranan bazı arkadaşlar onların selefî olduğu veya tevhid ehli olduğu(1) gibi bir zanna kapılmaktadırlar. Lakin zan haktan bir şey ifade etmez.

Mikrofon ve Hoparlör İle Kur'an Okumak


Fetva: Salih b. Abdillah el-Bekrî

Tercüme:Ebu Muaz Seyfullah el-Çubukâbâdî