Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: “Sözlerin en doğrusu Allah’ın Kitabıdır, yolların en hayırlısı Muhammed’in yoludur. İşlerin en şerlisi muhdes olanlardır. Dine sonradan sokulan her şey bid’attır, her bid’at dalalettir ve her dalalet ateştedir.”

Öne çıkan

Bid’atçiler Tevhid Ehli Olabilir mi?

Bid’atçiler Tevhid Ehli Olabilir mi?

27 Şubat 2018 Salı

Şeyh Ebu Muaz Seyfullah el-Çubukâbâdî'den Abdullah Yolcu'ya REDDİYE

                    Suskunken Adam Sanıyorduk...


Şimdi de konuştukça batıyorsun! İnsanlara; "Kitap ve sünnet naslarından ancak alimlerin onayladıklarını kabul ederiz, başka kabul etmeyiz" diyerek "Bizim rabbimiz alimlerdir" demiş oluyorsun! Bizim rabbimiz ise yerleri ve gökleri yaratan, Rasulünü de hem alimlerin hem de avamın tabi olması için gönderen Allah'tır! 

Hadisleri yanlış aktarıyorsun, kimse fark etmiyor, çünkü onlara hadis okumayı yasakladın, "alim misiniz de hadis okuyacaksınız" dedin. Bütün bunlar foyan ortaya çıkmasın diyeymiş, şimdi net olarak anlaşılıyor! Sabah vakti erken ezan okuyan Bilal radıyallahu anhdir, Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem: "Bilalin ezanına itibar etmeyin, onun gözünde bir şey var, siz İbn Ummi Mektum'un ezanına itibar edin" buyuruyor. Çünkü insanlar İbn Ummi Mektuma fecir doğdu demedikç ezan okumuyordu. Sen ise tam tersini söylüyorsun, o raflarda tozlandırdığın Sahihu'l-Buhariye aç da bir bak!

Hem "Biz avamız, meseleleri alimlere sormak gerekir" diyorsun, mezhep taklit eden bir cahil olduğunu söylüyorsun, sana sorulan sorulara da cevap vermekten çekinmiyor, ne idüğü belirsiz icazetlerinden dem vurmaktan geri kalmıyorsun! Madem mezhep taklid eden bir asalaksın, neden bilmediğin konularda fetva vermeye kalkışıyorsun? Samimi isen, sana sorulan fetvaları reddet o halde!

Neyine güvenerek insanlara vakti girmeden kıldıkları namazın geçerli olduğuna fetva veriyorsun? Allah rasulü fecri sadıkı gözetlemeyi umumi olarak emretmiştir, sen ise bu işi yalnızca alimler yapar diyorsun. Konuşmandan anlaşıldığına göre takvimlerin dini bilen kimseler tarafından değil de, fecri kazibi imsak vakti olarak belirleyen astronomlar tarafından hazırlandığına dair rapordan haberin var, buna rağmen sünnete uymaya hâlâ fitne diyorsun! Tıpkı namazı Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem'in emrettiği şekilde kılmaya fitne demen gibi!

Bütün müslümanları açıkça uyarıyorum! Kimden bahsettiğimi anlamışsanız - ki o kendisini iyi biliyor - bu şahsa fetva sormak haramdır, dininizden sizi saptırmasından sakının! Her selefî olduğunu iddia edeni veya Suud'da mürekkep yalamış herkesi selefî kabul etme yanılgısına düşerseniz bu gibi düzen adamları sizi kandırır.

Fetva sorulacak kimse hakkındaki altın kural; birincisi o kimsenin büyük günahları açıktan işleyen bir fasık olmamasıdır ki, dinde şahitliğine itibar edilsin. Özellikle de Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellemin hadislerini saptıranlar, asılsız icma iddiasında bulunarak ümmete iftira edenler sakınılması gerekenlerin başında gelir! İkincisi de falan ve filanın semadan inmemiş görüşüyle değil, kitap ve sahih sünnetten delil ile fetvasını teyit eden bir kimse olmasıdır. Hadis karşısında "biz alimlere bakarız, onlar bu hadisle amel etmişse tamam, yoksa itibar etmeyiz" diyenler ancak yol kesici sahtekarlardır!

Şeyh Ebu Muaz Seyfullah el-Çubukâbâdî


http://ebumuaz.blogspot.com.tr/2012/09/suskunken-adam-sanyorduk.html